Koncept


 Pavilón Forum v Nyone bol vytvorený kvôli jedinému zámeru. Je využívaný počas medzinárodného filmového festivalu Visions du Réel, ktorý je v Nyone každý rok.



Podľa fotografickej dokumentácie som dedukoval, že jeho hlavnou úlohou bolo usporadúvanie prednášok a diskusií v rámci festivalu. Vzhľadom na premyslenú konštrukciu fasády, ktorá v noci vyžaruje svetlo a púta na seba pozornosť je možné usúdiť, že pavilón fungoval počas celého dňa. Takisto počas dňa je interiér veľmi dobre osvetlený, čo vyhovuje jeho využitiu.


Síce je Nyon pomerne malé mestečko, pozícia pavilónu v rámci mesta mi príde nevyhovujúca ak by šlo o viac než jednorazové využitie. Vyhýba sa totiž hlavným tokom ľudí a je schovaný vo dvore, ktorý obyčajne slúži ako parkovisko - je postavený ako solitér.


Konceptuálne mi tento pavilón pripomína tradičné alpské chalupy práve tým, že samotný tvar je veľmi jednoduchý a disponuje strechou s veľkým uhlom sklonu. Rovnako ako v alpských stavbách kde sa snažia týmito strechami zbaviť držiaceho sa snehu. Materiálovo však nemôže byť Forum viac odlišné. Možno to bol cieľ?

Komentáre

  1. nedala by se ta tvoje úvaha nakreslit pár čarami? třeba na dvou obrázcích? alpská chalupa a vedle forum?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky